3 minuty Volný čas

Blíží se třetí červnová neděle a s ní i oslava Dne otců. V loňském roce jsme pro všechny táty a tatínky vyrobili objímací přání, letos bych se chtěla zaměřit na společné zážitky. Právě společně strávené chvíle vytváří mezi rodiči a dětmi pevné pouto, které žádný sebedražší dárek nevykouzlí.

Připravila jsem pro vás proto malou inspiraci na aktivity, které si tátové s dětmi (nejen) 16. června určitě užijí.

Pro gurmány

Jak víme, láska prochází žaludkem. Můžeme si samozřejmě zajít na oběd do oblíbené restaurace… anebo můžeme jídlo společně připravit. Kurzy vaření jsou dostupné pro všechny věkové kategorie, stačí si jen vybrat, zda chcete zkusit udělat pizzu, uvařit polévku nebo upéct něco sladkého. Kdo se na vaření necítí, může vyrazit například na prohlídku pivovaru nebo do muzea čokolády, kde jistě dostane možnost ochutnat místní speciality.

Pro dobrodruhy

Pro dobrodružnější povahy existuje celá řada možností, jak zažít trochu adrenalinu. Třeba jízda na motokárách dokáže rychle probudit závodního ducha. Úniková hra zase ukáže, jak umíte fungovat jako tým. A lanové parky nebo haly plné trampolín spolehlivě nadchnou a unaví malé i velké.

Pro sportovce

Jestli váš tatínek chvilku neposedí, můžete společně vyzkoušet úplně novou aktivitu, třeba zajít na lekci lezení na horolezecké stěně nebo lekci potápění. Určitě ocení výlet na kole na nějaké hezké místo, a když do batůžku přibalíte dobroty na piknik, bude na společný den vzpomínat ještě dlouho.

Pro turisty

Možná jste se dosud pohybovali jen v okruhu domova a známých a oblíbených míst. Co takhle otestovat geocatching nebo se inspirovat turistickými tipy od VZP? Zaměstnanci pojišťovny dávají už nějaký ten rok dohromady atraktivní a třeba ne tolik propagovaná místa v rámci soutěže Pojďme spolu chodit. Naplánujte si návštěvu některého z nich, nechte se okouzlit a zabádejte třeba i v české historii. Stojí to za to a v neposlední řadě můžete vyhrát.

Pro všechny

Tatínci se od maminek liší svým jedinečným, často neortodoxním uvažováním. Nebojí se vlítnout do houští nebo vylézt na rozhlednu, ze které je fantastický výhled. Nebudou se tolik obávat škrábanců a klidně rozdělají oheň na místě, kde ohniště dosud nebylo. Povypráví divoké zážitky ze svého dětství a nechají své ratolesti tři dny ve stejném oblečení. Roztočí to u Baby Sharku jen pro své děti.

Společný čas vám nikdo nevezme. Užijte si jej.

Krásný den všem tatínkům a dětem.

Sdílení článku